background

Wednesday, June 6, 2012

Frukost på sängen!


Pyjamas

Jag köpte två pyjamasar till Kajsa men Viggo var snabb att sno en och sen sprang dom lyckliga runt huset i varsin tight pjamas!                                                           




Lekpark i 35 grader



Hänga i lekparken är trevligt synd bara att det börjar bli så himla varmt. Viggo är supernöjd med sin nya skate som han nu vill ta med till Sverige så han kan skejta med kusin Sam och Uncle Alex                                                                                                                                                                    







Livet i Texas

I helgen var jag ute med några tjejer här ifrån området och jag måste säga att ju längre vi bor i TX ju mer älskar jag det. Det är väl ingen hemlighet att vi har haft det lite tufft det senaste åren med sjukdommar, inbrott, flytt, operationer och allt sådant men nu börjar det vända för oss och allt blir bara lättare för varje dag. Det är knappt jag vågar säga det för då kommer det väl ett bakslag. Jag har hittat några väldigt bra tjejer här och vi har ett väldigt socialt liv och att slippa vintrarna är faktiskt väldigt skönt! Så efter 10 år i USA så måste jag säga att jag trivs väldigt bra och jag tror det har att göra med vart vi bor. Vi bor 3.5 mil från Austin och kan åka dit när vi känner för det och så bor vi en mil från Dripping Springs som är en sådan härlig liten by. Precis som jag trodde USA skulle vara när jag flyttade hit! Härlig gemenskap och för att vara så litet så är det väldigt trevligt och det är en väldig blandning av människor. Sen så har vi vårat lilla område som vi bor i och där trivs vi som bara den. Flera gr i veckan möter vi andra familjer för middagar, poolhäng eller bara en liten drink. Alla är så himla snälla och sociala även fast att man är så väldigt olika. Här nedanför så ser ni kort från våran tjejkväll och vi är minst sagt en blandad mix men vi kan ändå har roligt och bortse från olikheterna som främst betsår av skilda åsikter i religion och politik ;-). Jaja det var lite om vårat liv i TX.





Allergier


 
Viggo är ju en ongoing historia. Vi bestämde tillsammans med våran ENT läkare att hitta en ny allergi läkare eftersom Viggo nu är äldre och ett nytt allergi test kan funka eftersom det förra inte funkade för att han var för liten. Vi gillar den nya allergi läkaren skarpt (den förre var ju en riktigt stolle) och vi gjorde flera tester och han kom fram till att Viggo bl.a är allergiskt mot gräs och kvalster. Detta kanske låter konstigt men det gör mig glad att vi kanske har hittat problemet i alla bihåleinflammationer och kanske nu kan få rätt mediciner så vi inte behöver operera igen. Vi skall till ENT läkaren idag och se vad han säger. Den nya läkaren berättade också att den förre läakren inte gjort korrekt uppföljning i Viggo immunförsvars utredning och att det är för tidigt att säga om han har ett fel på den eller inte. Om 6 månader så kan vi testa igen. Man skall tydligen vänta 9 månader efter att man har tagit om vaccinationerna vilket den förre läkaren verkar ha missat. Till hans försvar så är han inte barnläkare men man tycker ju att en immunolog borde veta sådana basfakta. Jaja tur att vi har hittat Dr Barstow och nu hoppas vi på en vändning!

Tvillingarna

Kajsa har två dockor som hon tar med sig överallt. Vi har döpt dem till Baby Alice och Baby Ella! Hon blir störtarg om dom inte är med eller om dom inte gör som hon säger!

Memorial Day

  
Vi spenderade Memorial Day helgen med Laura och Shane i deras Lakehouse. Barnen hade väldigt mycket skoj och vi vuxna slappade och hade det bra. Viggo hoppade dock i poolen utan armkuddar men höll sig flytande tills mamma kunde göra en räddning som David Hasselhoff hade varit stolt över!


   
Viggo var väldigt peppad för båtturen!

  
Det fanns en del trevliga hus och jag såg flera som jag kan tänka mig att ha som semesterboende om några år ;-)



  
Laura och jag sprang på morgonen innan det vart för varmt med det var så himla branta backar så det tog över 30 min att springa 5 km!!


  
Viggo var ganska nöjd när han fick styra båten kan jag säga

  
Kajsa var mindre nöjd....

  
Sen fick Kajsa också köra så då vart hon glad!